SL  IT  EN

LOKALNI PARTNER
Grega Premrl in Vili Ošlaj sta v Poreču prvič nastopila z novim dirkalnikom Toyoto GT86 razreda R3. Primarni cilj je bil pridobivanje izkušenj in občutkov, ki jima koristili v nadaljevanju. Nastop v ekipi Unikatoy Racinga kljub odstopu v sklepnem delu ocenjujemo za uspešnega.

"Toyota GT86 je prava zverina. Vožnja tega dirkalnika je pravi užitek, veliko dela pa bo seveda še potrebnega, da se ga povsem privadim in iz njega iztisnem maksimum. Reli v Poreču je bil tudi letos zahteven, predvsem zaradi velikih količin kamenja na stezi, kar seveda ne gre na roko dirkalnikom z zadnjim pogonom. Vmes se najde tudi kakšna večja skala in dirkalnik lahko ob udarcih na žalost kar pošteno nastrada," je vtise po zaključku nastopa strnil Grega.

Dirkalnik je na eni izmed sobotnih popoldanskih hitrostnih preizkušenj dobil močan udarec, kar je bilo naposled usodno za enega izmed prednjih amortizerjev. Neljub dogodek se je zgodil zgolj dve hitrostni preizkušnji pred ciljem, tako da razočaranja v ekipi kljub temu ni bilo čutiti. Daleč najpomembnejši cilj - nabrati čim večjo zalogo znanja - je bil kajpak dosežen.
Toyoto GT86 bodo slovenski ljubitelji relija ponovno videli v akciji na idrijskem reliju, ki bo štel za zadnjo preizkušnjo letošnjega državnega prvenstva. Na sporedu bo 27. in 28. oktobra.
Na spodnji povezavi si lahko pogledate kratek video o dogajanju na 19. Rally Poreč.